Sobre mi

Expert en innovació amb especial interès en transformació i estratègia digital.

La meva formació (tan tecnològica com de negocis) i la meva experiència professional en tot tipus d’empreses em permet donar una resposta als reptes empresarials actuals (i futurs).

Vaig nèixer a Sabadell l’any 1980 i vaig gaudir d’una infància plena de satisfaccions: tenia amics, feia esport (futbol, bàsquet, tennis i d’altres), estudiava anglès, música i guitarra.  Des de ben petit que m’agrada conèixer com funcionen les coses i recordo amb anyorança la fascinació que tenia per saber-ho tot del primer ordinador que va entrar a casa l’any 1987. A partir d’aquell moment, vaig tenir clar a què volia dedicar-me… i em considero enginyer de vocació.

Vaig obtenir el títol d’Enginyer Informàtic a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) al mateix temps que treballava fent desenvolupament web i tasques d’administració de sistemes en una multinacional catalana.  Vaig obtenir una beca per fer una estada d’un any a la University of California Riverside (UCR), on vaig realitzar el projecte de final de carrera “Visualizing the Similarity of Human and Chimp DNA“, però sobre tot vaig viure una experiència única.

Un cop finalitzada la carrera vaig continuar la meva trajectòria professional com a programador, assumint amb el temps cada cop més responsabilitats; principalment a nivell de gestió d’equips. Vaig anar adquirint coneixements i desenvolupant diferents habilitats, treballant en projectes de diversos sectors (healthcare, e-commerce, bancari, sector públic…) i participant en totes les diferents fases d’un projecte tecnològic.

Arribat a un cert punt de maduresa tècnic i gestió de projectes, decideixo formar-me en altres àmbits del negoci i fer l’Executive MBA a IESE. Des d’aleshores he pogut continuar treballant en l’àmbit de les noves tecnologies però amb un coneixement del negoci que aporta un valor afegit als diferents rols que he anat assumint.

Actualment, aplico la meva experiència i coneixement per tal d’ajudar a les empreses a definir i executar amb èxit una estratègia que els permeti competir amb garanties en un mon tan canviant i de futur tan incert.

Podeu accedir al meu perfil complet a la meva pàgina professional: pàgina web professional d’en Manel Jara.

 

Pàgina web personal